NL | EN
Menu
Acrylamide bij nutrilab geaccrediteerd Nutrilab breid haar scope uit

Eind januari is de scope van de ISO 17025 accreditatie van Nutrilab uitgebreid. Vanaf 29 januari voert Nutrilab acrylamide onder accreditatie uit.  Dit zal op het certificaat tot uiting komen door bij deze verrichting een Q te...Lees meer >>

Nieuwsoverzicht
tel. (0183) 44 63 05 | info@nutrilab.nl
Water toegevoegd aan vlees en vis moet op het etiket staan apr 20,2018 | Wij kunnen toegevoegd water meten!

Producenten moeten op het etiket vermelden dat aan vlees en vis water is toegevoegd. Op dit moment is dat niet altijd het geval wijst een steekproef van de Volkskrant uit. De krant deed een steekproef bij 3 Nederlandse supermarkten. Daaruit bleek dat van de 9 vlees- en visproducten er 1 niet aan de wet voldoet. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de vleeswarenindustrie nog tot 10 juli gegeven om de etikettering in orde te maken. 

Bron: Volkskrant

Europese verordening

De Europese verordening voor etikettering is bijna vijftig pagina's lang. Daar staat ook in dat het verplicht is bij vlees- en visproducten en vleesbereidingen die eruitzien als een lap, braadstuk, plak, karkas, filet of portie het percentage water op het etiket te zetten als dat meer is dan 5 procent van het eindgewicht. Hier wordt nog steeds niet altijd aan voldaan. Producenten en supermarkten snappen de wet niet zeggen ze.

Een lastig probleem, dat blijkt uit de discussies op Radar, NOS en diverse landelijke dagbladen.

Bij Nutrilab is alle apparatuur en kennis voorhanden om u hiermee te helpen en uw producten te voorzien van het juiste etiket.