NL | EN
Menu
No compromise

Ik ben afgelopen jaar verschillende keren in India geweest. Ik kwam er ook in productiebedrijven; zoals een fabriek waar een traditionele zoete lekkernij ‘Ladoo’ wordt gemaakt. Van (kikkererwten)meel, vaak verschillende...Lees meer >>

Nieuwsoverzicht
tel. (0183) 44 63 05 | info@nutrilab.nl
voedingswaarde analyse en microbiologische analyse op insecten voor de foodindustrie mei 10,2016 |

De insect, het gezondste eten? Een analyse op het insect

Nutrilab is het insecten laboratorium van Nederland. Insecten worden als grondstof toegepast in o.a. de petfood industrie, maar mogen nog niet verwerkt worden in de veevoeder industrie. Terwijl het wel gedoogd wordt binnen de food sector. De insectenburgers liggen al in de schappen van de winkel. Wat is er bekend over de voedingswaarde? En hoe zit het microbiologisch? Het blijkt dat insecten eiwit rijk zijn! Qua vetten is bekend dat de insecten relatief veel onverzadigd vetzuur hebben. Dit kan oplopen tot 60-70 % onverzadigde vetzuren! Dit verschilt echter sterk per soort. Door de ervaring met analyses in de insectensector maakt Nutrilab het verschil! Hierdoor kan Nutrilab ook advies geven op behandeling van insecten in verwerken tot eindproducten.