NL | EN
Menu
No compromise

Ik ben afgelopen jaar verschillende keren in India geweest. Ik kwam er ook in productiebedrijven; zoals een fabriek waar een traditionele zoete lekkernij ‘Ladoo’ wordt gemaakt. Van (kikkererwten)meel, vaak verschillende...Lees meer >>

Nieuwsoverzicht
tel. (0183) 44 63 05 | info@nutrilab.nl
Nutrilab is ISO 17025 geaccrediteerd voor allergeen analyse in voedingsmiddelen jan 22,2018 | Nutrilab geaccrediteerd voor Testing Allergens in Food

Nutrilab is sinds 17 november 2017 ISO 17025 geaccrediteerd voor allergeenanalyses in voedingsmiddelen voor de EU verordening 1169/2011. Een extra ondersteuning binnen uw allergenen risicomanagement.

21 allergeenanalyses

Nutrilab is trots op het behaalde resultaat! Doorgaans wordt er gesproken over 14 allergenen. De scope van de EU verordening 1169/2011 bevat er echter 21: gluten, soja, melk  (caseïne, B-lactoglobuline, lactose), aardnoten (pinda), mosterd, ei, amandel, cashewnoot, hazelnoot, macadamianoot, walnoot, pistachnoot, pecannoot, paranoot, selderij, sesam, vis, lupine, schaal- en schelpdieren, weekdieren, en sulfiet in voedingsmiddelen, etenswaren en in grondstoffen. Nutrilab is geaccrediteerd voor veruit de meest van de 21 allergeenanalyses. Daarvoor gebruiken ze Elisa of PCR.

Voedselveiligheid verbeteren

Het is een enorme uitdaging om in de diversiteit van voedingsmiddelen een juiste analyse op allergenen uit te voeren. Nutrilab, marktleider op dit gebied, heeft hier veel ervaring in. Zij analyseren allergenen in alles wat eetbaar is en verkocht wordt in de supermarkt: van koek, bakkerijproducten, snoep en chocoladeproducten, tot bier, kruiden & specerijen, zuivel,  thee, sojasauzen, en meer. Hiermee kan het bedrijf een flinke bijdrage leveren aan het verbeteren van de voedselveiligheid in Nederland en Europa, zeker daar waar de focus ligt op proces- en grondstoffenmanagement.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.