NL | EN
Menu
No compromise

Ik ben afgelopen jaar verschillende keren in India geweest. Ik kwam er ook in productiebedrijven; zoals een fabriek waar een traditionele zoete lekkernij ‘Ladoo’ wordt gemaakt. Van (kikkererwten)meel, vaak verschillende...Lees meer >>

Nieuwsoverzicht
tel. (0183) 44 63 05 | info@nutrilab.nl
Nieuwe accreditatie bij Nutrilab voor voedingswaarde analyse okt 9,2015 |

Nutrilab heeft recent de scope voor de ISO-17025-accreditatie opnieuw verbreed met big-7/8-analyses die van belang zijn voor de kwaliteits- en etiketcontrole van voedingsmiddelen. Onder andere is erkenning verkregen voor de analyses van ruw eiwit (Dumas), ruw vet, zetmeel, suiker en natrium. Hierdoor kan Nutrilab fabrikanten en retailers van voedingsmiddelen nog beter van dienst zijn in het kader van de gestelde kwaliteits- en etiketteringseisen.

Brede ervaring

Nutrilab heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het analyseren van een breed pakket aan voedingsmiddelen. Veel van de voedingsproducten die u in de schappen van de supermarkten aantreft, heeft Nutrilab al eens of meermalen onderzocht, zowel op microbiologische parameters als voor het voedingswaardepakket. De daarbij opgebouwde expertise zien we nu beloond met de genoemde ISO-erkenning, verleend door de Raad voor Accreditatie (RvA). Deze nieuwe accreditatiescope is via de website van Nutrilab - onder het kopje kwaliteit - in te zien en te downloaden.

Voedingswaardepakket

Tot het voedingswaarde- of big-7/8-analysepakket behoren de volgende zeven analyses: ruw eiwit, ruw vet, voedingsvezel, zetmeel, suiker, natrium en het vetzuurpatroon (nodig om het gehalte aan verzadigd vet te kunnen berekenen). De achtste parameter, het gehalte aan koolhydraten, wordt berekend uit het zetmeel- en suikergehalte. Op grond van deze gegevens kan vervolgens de energiewaarde berekend worden en desgewenst ook het zoutgehalte. De Big 8 is niet meer verplicht. De voedingsvezel analyse is geen verplichting meer, maar telt wel mee in de berekening van de voedingswaarde. Vaak is het uitzoeken duurder dan een eenvoudige voedingswaarde analyse!

Labelcheckrapport

Op grond van de verkregen analyseresultaten en een - in samenwerking met Schouten Advies - uit te voeren etiketbeoordeling is Nutrilab in staat om een volledig labelcheck- of verhandelbaarheidsrapport op te stellen dat voedingsmiddelenfabrikanten aan bijvoorbeeld retailers kunnen overleggen. Voor meer informatie over dit totaalpakket en de daaraan verbonden kosten kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze accountmanager, de heer A. Pullen (zie contacten). Hij is u graag met advies van dienst.