NL | EN
Menu
Allergeen recalls

Allergeen recalls kosten veel tijd en energie, dit wil iedereen voorkomen. Stichting SimplyOK ontwikkelde een certificeringssysteem, om het allergenenmanagementsysteem van de exploitant van het levensmiddelenbedrijf te controleren....Lees meer >>

Nieuwsoverzicht
tel. (0183) 44 63 05 | info@nutrilab.nl
India verkennen apr 12,2018 |

In 2017 heeft Nutrilab een investeringsvoorbereidingsstudie volgens de DHI-regeling aangevraagd bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en daarvoor goedkeuring gekregen. Investeringsprojecten in ontwikkelingslanden genereren werkgelegenheid en kennisoverdracht. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunt mede daarom deze projecten in opkomende markten. Nutrilab onderzoekt nu de mogelijkheden van India.
 
Het bestaansrecht van een laboratorium ligt bij een drietal factoren: een overheid die voorwaarden stelt aan voedselveiligheid en de voedingswaarde van producten; een controlerende instantie die toezicht houdt op voedselproducerende bedrijven, en bedrijven die laboratoriumanalyses willen uitbesteden. Deze drie ingrediënten zijn aanwezig in India. 

India is een snelgroeiende markt. Een van onze klanten, Schouten Europe, is met haar vegetarische producten al actief op de Indische en Indiase markt. In dit afzetgebied blijkt een grote behoefte te bestaan aan het kunnen uitvoeren van analyses. Op dit moment onderzoeken we ter plaatse wat de beste regio is om een laboratorium te starten.