NL | EN
Menu
Allergeen recalls

Allergeen recalls kosten veel tijd en energie, dit wil iedereen voorkomen. Stichting SimplyOK ontwikkelde een certificeringssysteem, om het allergenenmanagementsysteem van de exploitant van het levensmiddelenbedrijf te controleren....Lees meer >>

Nieuwsoverzicht
tel. (0183) 44 63 05 | info@nutrilab.nl
Help…..mijn etiketten! okt 9,2015 |

Help…..mijn etiketten!

Het vermelden van juiste en complete informatie op de verpakking van levensmiddelen is gedurende de afgelopen jaren steeds belangrijker en complexer geworden. Hieraan liggen verschillende redenen ten grondslag, zoals:

grotere behoefte aan informatie van consumenten die bewust met hun voeding, gezondheid en gewicht willen omgaan;

een toenemend aantal consumenten met voedselallergie of –intolerantie;

het aanscherpen en uniformiseren van de wettelijke eisen voor de etikettering van levensmiddelen in de EU, die vanaf eind vorig jaar verplicht zijn in alle EU-lidstaten.

 

Naast de verplichte informatie voor (voor)verpakte of niet-verpakte levensmiddelen, gelden er ook wettelijke voorwaarden waaraan optionele vermeldingen zoals voedings- of gezondheidsclaims en commerciële uitingen moeten voldoen. Uitgangspunt daarbij is dat deze informatie niet misleidend mag zijn voor de consument.      

 

De ontwikkelingen in de basiswetgeving (Verordening (EG) nr. 1169/2011), maar ook de aanvullende eisen die voor specifieke producten zoals cacao- en chocoladeproducten, honing, olijfolie, biologische producten, levensmiddelenadditieven, aroma’s of enzymen gelden, kunnen voor een behoorlijke complexiteit zorgen. Niet alle leveranciers van levensmiddelen beschikken over voldoende expertise of mogelijkheden om dit allemaal uit te zoeken en de wijzigingen bij te houden.

 

Nutrilab kan, in samenwerking met Schouten Advies BV (zusteronderneming), bedrijven helpen bij het opstellen en beoordelen van etiketten, verpakkingen, internetsites, leaflets, etc. en het aanleveren van labelcheckrapporten voor retailers.  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over een vrijblijvende offerte.