NL | EN
Menu
No compromise

Ik ben afgelopen jaar verschillende keren in India geweest. Ik kwam er ook in productiebedrijven; zoals een fabriek waar een traditionele zoete lekkernij ‘Ladoo’ wordt gemaakt. Van (kikkererwten)meel, vaak verschillende...Lees meer >>

Nieuwsoverzicht
tel. (0183) 44 63 05 | info@nutrilab.nl
glutenvrij analyse en de EU 828/2014 richtlijn apr 28,2016 |

Glutenvrij analyse en EU 828/2014

Per 20 juli 2016 wordt de nieuwe richtlijn EU 828/2014 van kracht. Deze richtlijn reguleert de omschrijving op etiketten wat betreft ‘glutenvrij. De claim ‘Geschikt voor Coeliakie patiënten’ mag worden gevoerd mits het gemeten glutengehalte < 20 ppm. Tevens is de omschrijving ‘zeer laag glutengehalte’ gekoppeld aan een gehalte. Het gehalte voor ‘laag gluten’ staat vast op < 100 ppm gluten. Het is de vraag of de Coeliakie patiënt hiermee geholpen is. Deze norm geeft namelijk niets aan over de wijze waarop een glutenanalyse moet plaatsvinden. De Nederlandse Coeliakie Vereniging is als patiëntenorganisatie sterk gericht op de belangen van haar leden. In samenwerking met Schouten Certification en Nutrilab is een zeer goed systeem opgezet waarbij een waarborg voor een glutenvrij product zeer hoog is. Dit samenwerkingsverband gebruikt de enige juiste methode voor glutenanalyse. Deze AOAC methode is een gevalideerde methode. De NCV blijft haar leden adviseren producten te kopen met een glutenvrijlabel van de vereniging. Daarom adviseert Nutrilab haar klanten de certificering van hun glutenvrij producten via de Nederlandse Coeliakie Vereniging te regelen.