NL | EN
Menu
No compromise

Ik ben afgelopen jaar verschillende keren in India geweest. Ik kwam er ook in productiebedrijven; zoals een fabriek waar een traditionele zoete lekkernij ‘Ladoo’ wordt gemaakt. Van (kikkererwten)meel, vaak verschillende...Lees meer >>

Nieuwsoverzicht
tel. (0183) 44 63 05 | info@nutrilab.nl
Een goede kuil maken we samen! jun 12,2018 |

Een goede kuil is een uitdaging voor iedere veehouder, een betrouwbare analyse is het specialisme van de monsternemer én het laboratorium.  Niet alleen voederwaarden maar ook mineralen en sporen geven belangrijke informatie voor het optimaliseren van het rantsoen en de bemesting. Daarnaast komt via de pH en verschillende zuren het conserveringsproces goed in beeld. Meten is weten!  

De kracht van NIR

De kracht van NIR zit in de snelheid van analyseren. De betrouwbaarheid van NIR wordt bepaald door stabiele ijklijnen. Het afgelopen seizoen heeft Nutrilab vele chemische analyses uitgevoerd om de juiste en sterke ijklijnen op te bouwen voor de NIR analyse. Nutrilab is voor de NIR analyse GMP+ geaccrediteerd en de chemische technieken zijn ISO17025 gecertificeerd. Lopende dit seizoen zullen we ook de monstername en de NIR analyse onder accreditatie van de ISO17025 brengen. Hiermee voldoet Nutrilab aan de voorwaarden van de “Handleiding bex gegevens 2018” voor de vereiste parameters. 

Continue verbetering

Het blijft echter een continue-proces om de betrouwbaarheid van het NIR model hoog te houden. De NIR voorspelt in wezen de chemische analyse waarden. Nutrilab voert achter de schermen veel chemische analyses uit op de NIR voorspellingen up to date te houden. De zogenaamde bias-correcties vormen hierbij een onderdeel van onze kwaliteitsborging.