NL | EN
Menu
Kuilen 2017: kwaliteit en opbrengst goed, nu nog benutten

Het ruwvoerjaar 2017 is de boeken in gegaan als een jaar met (zeer) goede opbrengsten en zeker ook een mooie kwaliteit, van zowel gras als mais. Maar daarmee is de race nog niet gelopen. In 2017 is het aantal melkkoeien en jongvee ook...Lees meer >>

Nieuwsoverzicht
tel. (0183) 44 63 05 | info@nutrilab.nl

Chemisch analytisch onderzoek

Door middel van nat-chemisch en/of instrumentele analyses het vaststellen van:

- Het gehalte aan nutriĆ«en als eiwit, vet, koolhydraten (Big 8 en Weende)  en 
   vitaminen.

- Het gehalte aan biologische actieve stoffen zoals isoflavonen, lignanen, 
  coumarin, theobromine, cholesterol en sterolen.

- De kwaliteit van olie en vetten, onder andere: vetzurensamenstelling, 
  peroxidegetal, vrije vetzuren en polymeren triglyceriden.

- De aanwezigheid van ongewenste en schadelijke stoffen zoals: 
  glucosinolaten, alkaloiden, mycotoxinen, bestrijdingsmiddelen, 
  oplosmiddelen, PAK, Dioxines en PCB's.

- Het gehalte aan anti-nutritionele factoren als trypsineremmers
  in sojaproducten.

- De eiwitkwaliteit d.m.v. eiwitoplosbaarheid, in-vitro eiwitverteerbaarheid
  en eiwitbestendigheid

- Suikers, Suikerpatroon, Stevia.

- Metalen en mineralen

- Voedingsvezels