NL | EN
Menu
Fraudedetectie op voedingsmiddelen en grondstoffen

Controle op fraude met voedingsmiddelen en grondstoffen wordt steeds belangrijker. Recente schandalen, zoals het paardenvleesschandaal en de fipronil-affaire, zetten controle op fraude meer op de kaart. Diverse...Lees meer >>

Nieuwsoverzicht
tel. (0183) 44 63 05 | info@nutrilab.nl

Chemisch analytisch onderzoek

Door middel van nat-chemisch en/of instrumentele analyses het vaststellen van:

- Het gehalte aan nutriĆ«en als eiwit, vet, koolhydraten (Big 8 en Weende)  en 
   vitaminen.

- Het gehalte aan biologische actieve stoffen zoals isoflavonen, lignanen, 
  coumarin, theobromine, cholesterol en sterolen.

- De kwaliteit van olie en vetten, onder andere: vetzurensamenstelling, 
  peroxidegetal, vrije vetzuren en polymeren triglyceriden.

- De aanwezigheid van ongewenste en schadelijke stoffen zoals: 
  glucosinolaten, alkaloiden, mycotoxinen, bestrijdingsmiddelen, 
  oplosmiddelen, PAK, Dioxines en PCB's.

- Het gehalte aan anti-nutritionele factoren als trypsineremmers
  in sojaproducten.

- De eiwitkwaliteit d.m.v. eiwitoplosbaarheid, in-vitro eiwitverteerbaarheid
  en eiwitbestendigheid

- Suikers, Suikerpatroon, Stevia.

- Metalen en mineralen

- Voedingsvezels