NL | EN
Menu
Water toegevoegd aan vlees en vis moet op het etiket staan

Producenten moeten op het etiket vermelden dat aan vlees en vis water is toegevoegd. Op dit moment is dat niet altijd het geval wijst een steekproef van de Volkskrant uit. De krant deed een steekproef bij 3 Nederlandse supermarkten....Lees meer >>

Nieuwsoverzicht
tel. (0183) 44 63 05 | info@nutrilab.nl

GMP+ B10 schema

GMP+ International is een onafhankelijke organisatie, die het GMP+ Feed Certification scheme beheert. Dit schema bestaat uit twee modules: GMP+ Feed Safety Assurance (GMP+ FSA) en GMP+ Feed Responsibility Assurance (GMP+ FRA), en is bedoeld voor certificatie van diervoederbedrijven overal ter wereld.

De GMP+ FSA module is ontwikkeld om de veiligheid van voedsel te garanderen en om consumenten gerust te stellen dat diervoederproducten op een verantwoorde wijze worden geproduceerd, ver-/bewerkt, verhandeld, opgeslagen en getransporteerd. Voorwaarden voor garantie van diervoederveiligheid zijn vastgelegd in GMP+ standaarden. Deze standaarden zijn gebaseerd op wetgeving en aanvullende eisen vanuit de markt.

Nutrilab heeft als laboratorium een B10 erkenning.

Kwaliteit

Om de kwaliteit van onderzoeksuitkomsten te waarborgen, voldoet Nutrilab aan verschillende kwaliteitseisen, zoals het accreditatiecertificaat van de Raad voor Accreditatie (RvA). De RvA streeft naar een wereldwijde acceptatie en honorering van de afgegeven certificaten. Naast de RvA-accreditatie beschikt Nutrilab over onder andere de GMP+ International-erkenning.

Nutrilab heeft mede door deze erkenningen een grote nationale en internationale klantenkring in de voedingsmiddelenmarkt, waaronder producenten, productschappen en afnemersorganisaties.

De kwaliteitsborging binnen Nutrilab is een continu evaluerend proces. Middels controlemonsters, controlestandaarden en gecertificeerde referentiematerialen waarvan de resultaten aan strikte eisen moeten voldoen, wordt de performance van de analyseresultaten bewaakt.

Klik hier voor de site van GMP+.

Klik hier voor de scope.