NL | EN
Menu
Water toegevoegd aan vlees en vis moet op het etiket staan

Producenten moeten op het etiket vermelden dat aan vlees en vis water is toegevoegd. Op dit moment is dat niet altijd het geval wijst een steekproef van de Volkskrant uit. De krant deed een steekproef bij 3 Nederlandse supermarkten....Lees meer >>

Nieuwsoverzicht
tel. (0183) 44 63 05 | info@nutrilab.nl

Microbiologisch onderzoek

Bepaling van een groot aantal groepen micro-organismen en gerelateerde parameters die van belang zijn voor de kwaliteit en houdbaarheid van diervoeders en voedingsmiddelen zoals:

- Kiemgetal
- Bacillus cereus
- Campylobacter
- Clostridium perfringens
- Coliformen
- Cronobacter sakazakii
- Enterobacteriaceae
- E.coli
- Fecale entrococcen
- Gisten en Schimmels
- Listeria monocytogenes
- Listeria spp
- Mesofiele Melkzuurbacteriën
- Pseudomonas spp
- Salmonella
- Salmonella typering
- Stapylococcus aureus
- Streptococcen
- Sulfiet reducerende bacteriën
- Vaststellen anti-microbiële activiteit
- En meer ………

Omgevingsfactoren

Ook voor diverse omgevingsfactoren die betrekking hebben op de kwaliteit van diervoeders en voedingsmiddelen wordt gekeken, biedt Nutrilab een oplossingen.

Wateronderzoek

- Aëroob Mesofiel kiemgetal
- Coliformen
- E.coli 44 C
- Entrococcen
- Helderheid, Reuk, Smaak, 
  Troebelingsgraad

Hygiëne onderzoek

- Contactafdrukken
- Veegproeven

Lucht onderzoek

- Valplaten
- Dynamische luchtmonsternamen

Challange-testen en houdbaarheidsonderzoek

De houdbaarheid en veiligheid wordt bepaald aan de hand van bewaarproeven. Hierbij kunnen bewust een aantal micro-organismen worden toegevoegd aan een product (challenge test) of kan de natuurlijke flora van het product worden gebruikt (houdbaarheidstest)

Ook kunnen we het product blootstellen aan geconditioneerde omstandigheden (bijv. bepaalde temperatuur of luchtvochtigheid) om te onderzoeken wat de effecten zijn van het product op deze omstandigheden.