NL | EN
Menu
Water toegevoegd aan vlees en vis moet op het etiket staan

Producenten moeten op het etiket vermelden dat aan vlees en vis water is toegevoegd. Op dit moment is dat niet altijd het geval wijst een steekproef van de Volkskrant uit. De krant deed een steekproef bij 3 Nederlandse supermarkten....Lees meer >>

Nieuwsoverzicht
tel. (0183) 44 63 05 | info@nutrilab.nl

Chemisch analytisch onderzoek

Door middel van nat-chemisch en/of instrumentele analyses het vaststellen van:

- Het gehalte aan nutriĆ«en als eiwit, vet, koolhydraten (Big 8 en Weende)  en 
   vitaminen.

- Het gehalte aan biologische actieve stoffen zoals isoflavonen, lignanen, 
  coumarin, theobromine, cholesterol en sterolen.

- De kwaliteit van olie en vetten, onder andere: vetzurensamenstelling, 
  peroxidegetal, vrije vetzuren en polymeren triglyceriden.

- De aanwezigheid van ongewenste en schadelijke stoffen zoals: 
  glucosinolaten, alkaloiden, mycotoxinen, bestrijdingsmiddelen, 
  oplosmiddelen, PAK, Dioxines en PCB's.

- Het gehalte aan anti-nutritionele factoren als trypsineremmers
  in sojaproducten.

- De eiwitkwaliteit d.m.v. eiwitoplosbaarheid, in-vitro eiwitverteerbaarheid
  en eiwitbestendigheid

- Suikers, Suikerpatroon, Stevia.

- Metalen en mineralen

- Voedingsvezels