NL | EN
Menu
Erkenning FAVV voor Nutrilab

Sinds 15 januari 2018 maakt Nutrilab deel uit van het netwerk van erkende laboratoria van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV), de Belgische tegenhanger van de NVWA.

Slechts een vijftigtal...Lees meer >>

Nieuwsoverzicht
tel. (0183) 44 63 05 | info@nutrilab.nl

Chemisch analytisch onderzoek

Door middel van nat-chemisch en/of instrumentele analyses het vaststellen van:

- Het gehalte aan nutriĆ«en als eiwit, vet, koolhydraten (Big 8 en Weende)  en 
   vitaminen.

- Het gehalte aan biologische actieve stoffen zoals isoflavonen, lignanen, 
  coumarin, theobromine, cholesterol en sterolen.

- De kwaliteit van olie en vetten, onder andere: vetzurensamenstelling, 
  peroxidegetal, vrije vetzuren en polymeren triglyceriden.

- De aanwezigheid van ongewenste en schadelijke stoffen zoals: 
  glucosinolaten, alkaloiden, mycotoxinen, bestrijdingsmiddelen, 
  oplosmiddelen, PAK, Dioxines en PCB's.

- Het gehalte aan anti-nutritionele factoren als trypsineremmers
  in sojaproducten.

- De eiwitkwaliteit d.m.v. eiwitoplosbaarheid, in-vitro eiwitverteerbaarheid
  en eiwitbestendigheid

- Suikers, Suikerpatroon, Stevia.

- Metalen en mineralen

- Voedingsvezels